Om oss

Vilka är då Systrarna Söderström? Jo, två systrar som är uppväxta i Gävle, men med hjärtat i Hälsingland!

Som barn spenderade vi våra härligt långa sommarlov i fiskeläget Skärså, utanför Söderhamn. Då var fortfarande Lanthandeln öppen och byn blomstrade, med liv och rörelse. Fortfarande var flertalet av byns fiskare verksamma och vi väcktes ofta av fiskmåsarnas glada skrik när nattens fångst hivades upp på kajen.

Det var under stora protester vi senare flyttade från farmor och farfars sjöbod till en egen stuga nära badplatsen, men sjöboden har alltid varit en plats för härliga sammankomster med familj och vänner. Vi spenderar fortfarande våra somrar i Skärså och att prata och laga mat tillsammans med våra familjer är årets bästa tid.

Anna arbetade länge som frisör men utbildade sig senare till inredare. Sedan dess har hon arbetat med många spännande projekt runt om i världen – bland annat i Vietnam – och under senare år arbetade hon för IKEA.
Anna brinner verkligen för service och kundupplevelsen i såväl stort som smått och det var hon som stod bakom Restaurang Albertinas uppfräschning och nya inredning, där hon med små medel gav den en väldigt personlig och välkomnande känsla.

Malin gick restaurangskola i Sandviken och har sedan dess arbetat som kock och krögare. Hon betraktas idag som en av Sveriges allra mest meriterade kockar och krögare, med flertalet restauranger i Stockholm, bakgrund i Svenska Kocklandslaget och med ett stort antal kokböcker, reportage och TV-program både i Sverige och internationellt på sitt samvete.
Malin har även ansvarat för Nobelmiddagen och blev 2017 utvald till Årets Krögare i Sverige. Hon är även en av få svenska kockar med internationell domarlicens!
2019 fick en av hennes restauranger (The Fishery på Brunkebergstorg i Stockholm) den hett eftertraktade utmärkelsen Gulddraken av Dagens Nyheter.

Efter att ha drivit Restaurang Albertina i Skärså under två fantastiska år, kände vi att det var dags för nya projekt. Med bas i vår vackra Hälsingegård i Sund, strax väster om Skärså, planerar vi för nya, spännande gastronomiska äventyr i Hälsingland.

Kontakta oss gärna på telefon 0270-56 93 33 eller maila till info@systrarnas.se

%d bloggare gillar detta: